Eljutás tömegközlekedéssel

A 101B, 101E és a 150-es autóbusszal a 4-es Metró Kelenföld vasútállomás végállomásától. A Budatétény vasútállomás (Campona) felé.  A buszok hétköznap 10 percenként indulnak, hétvégén  a 150-es járat 30 percenként közlekedik. Az utazás a Memento Park megállóig 10-15 perc.

“BĂłnusz városnĂ©zĂ©s…” – látnivalĂłk Ă©s Ă©rdekessĂ©gek a 150-es busz Ăştvonalán. MementoParkBonuszTura (pdf.fájl)

Közvetlen autóbuszjárat

Szombat-vasárnap-hétfői napokon 11:00 órakor, a belvárosból a Deák térről (M1, M2, M3), a “Memento Park” menetrendi táblával jelölt megállóból. A jegy ára 4900 Ft (diákoknak 3500 Ft) tartalmazza az oda-vissza utazást és a Memento Park belépőt is. Jegyvásárlás az autóbuszon.

Foglalj helyet itt és most a budapesti kirándulásod egyik legérdekesebb programjára! A legjobb ár itt a Memento Park hivatalos weboldalán! 20% kedvezmény!

Egyszerű, gyors, kényelmes utazás a Memento Parkba közvetlen autóbuszjárattal Budapest belvárosából. Titkok és érdekességek, tények és pletykák. 45 perces angol nyelvű vezetés a Memento Parkban. A tárlatvezetés indul minden nap 11.45-kor, és igény szerint további időpontokban a Memento Park főbejáratától. Előzetes megrendeléssel bármilyen időpont, és magyar, német, olasz, francia, spanyol nyelvű vezetés is kérhető. A túra ára személyenként +1.200 Ft.

Foglalás most

Nyitva minden nap 10-18 óra között.

Teljes árú belépőjegy: 1.500 Ft

Diák, pedagógus (pedagógus-igazolvánnyal): 1.200 Ft

Kedvezmények:

10 Ă©v alatti gyermek 300 Ft

6 év alattiak – érvényes jeggyel rendelkező szülő/k kíséretével – a parkot ingyen látogathatják.

A Magyar forradalom – 1956 című könyv (1.750 Ft) helyszíni megvásárlásával egy fő

belépése ingyenes.

Csoportok számára előzetes egyeztetéssel valamint nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére további kedvezmények. Érdeklődni a #36 (1) 424 7500 vagy a #36 30 5000 925 telefonszámon lehet.

Elfogadott kedvezménykártyák: Budapest Card, Hungary Card.

BelĂ©pĹ‘jegy vásárlásához valamennyi SzĂ©chenyi PihenĹ‘kártya (“szabadidĹ‘ zseb”) használhatĂł.

A Memento Park valamennyi része kutyákkal is látogatható.

Budapest XXII. kerület (Dél-Buda), Balatoni út – Szabadkai utca sarok (a 7-es, Diósd felé vezető út mellett, a Sasadi út után 5 km-re.)

Memento Park – Szoborpark

A Memento Park nemcsak egy különleges múzeum, hanem egy egészen másik világ! Ez az egyedülálló témapark a kommunista időszak bemutatásával a diktatúra bukására emlékeztet. Látványos és hatásos kortörténeti kiállítóhely a szocializmus éveinek köztéri szobraival, amelyeket az 1989-90-es politikai rendszerváltozást követően Budapest utcáiról eltávolítottak. Utolsó pillantás a Vasfüggöny mögé. Budapest egyik legérdekesebb látványossága. Sokszáz tonna kommunizmus!

Szoborpark

A parkban 42 szobor, emlékmű vagy más alkotás látható, amelyeket az 1945-1989 közötti kommunista kultúrpolitikai igényei és elvárásai szerint állítottak fel Budapest utcáin és közterein. Megtekinthetők többek között a “Magyar-szovjet barátság” és a “Felszabadulás” allegorikus emlékművei, munkásmozgalmi személyiségek és a szovjet Vörös Hadsereg katonáinak szobrai, valamint több gigantikus alkotás. Itt található Lenin, Marx és Engels, Dimitrov, Osztapenko kapitány, Kun Béla és sok más, “kommunista hős” emlékműve, amelyek ma már mind egy letűnt korszakra emlékeztetnek, az utókort pedig óva intik attól, nehogy ismét efféle diktatúrát hozzanak létre vagy tűrjenek uralkodni maguk fölött.

TribĂĽn

Sztálin csizmáinak talapzatán kipróbálható az „integető erkély”, amelyik ugyanolyan, mint ahonnan a pártvezetők mosolyogtak Május elsején a felvonulóknak. Az emelvény 1:1 építészeti másolata a tribünnek, amely a budapesti felvonulási téren állt, és talapzatául szolgált Sztálin, szovjet pártfőtitkár, államfő és hadvezér 8 méteres bronzszobrának.

A szobrot a kommunista elnyomás ellen fellázadt tömeg 1956. október 23-án térdben elfűrészelte és ledöntötte. A forradalom napjaiban már csak a helyén maradt csizma-pár gúnyos mementója emlékeztetett a diktátorra. A Memento Parkban ennek a csizma-párnak a másolata látható a Tribünön.

Északi barakk

Fotókiállítás az 1956-os magyar forradalomról, és az 1989-90-es politikai rendszerváltásról. A vetítőben „Az ügynök élete” című film a kommunista titkosszolgálatok működéséről, a besúgóhálózat kiépítéséről, és egyéb módszerekről.

A film négy, 10-15 perces részből áll:

1. Hová helyezzük a poloskát?

2. Bevezetés a házkutatásba

3. A beszervezés fő fogásai

4. A hatékony hálózati munka.

Trabant

Mindenki beülhet egy kelet-német „népautóba”, amelyben személyesen is átélheti a trabant-érzést.

Foglalás

Közvetlen autóbuszjárat a Deák térről. A legjobb ár itt a Memento Park hivatalos weboldalán! 20% kedvezmény!


Egyszerű, gyors, kényelmes utazás a Memento Parkba közvetlen autóbuszjárattal Budapest belvárosából az Deák térről minden nap 11 órakor.

Titkok és érdekességek, tények és pletykák. 45 perces angol nyelvű vezetés a Memento Parkban.

Busz transzfer oda-vissza és belépőjegy

0 Ft